Tabeller


Denne side er under opbygning


Nitroxtabeller:


Der findes mange forskellig tabeller til brug ved Nitrox dykning.
Nogle tabeller er for forkellige blander af Nitrox, andre er sammenlignings tabeller hvis man dykker med ""almindelig"" luft. (21% O2)

- 1 - NOAA Ikke-Decompressios Tabeller for Nitrox Dyk:

NOAA's 'maksimale oxygenpartieltryk (PO2) er 1,4 ATA for ikke-dekompressionsdyk.
Der er 13 tabeller inkluderet i PDF filen, en for hver procentdel mellem 28 og 40%. Disse tabeller inkluderer PO2-niveauer for hver dybde og PO2-værdier op til 1,6. Dog er alle dybder, hvor PO2-niveauer overstiger 1,4, fremhævet med gult og skal undgås til planlægningsformål. De er kun inkluderet i tilfælde af, at en dykker overstiger den planlagte maksimale dybde. Derudover er der fire tabeller med dykkeplaner fremhævet i orange (37-40%). Disse dyk overskrider den maksimale PO2-enkelteksponeringsgrænse og bør undgås. Det partielle tryk på ilt ved dybden er den dybdebegrænsende faktor for enhver nitrox-blanding. En vigtig facet i nitrox-dykplanlægning er at optimere iltniveauet ved at fortrænge så meget nitrogen som muligt, mens det forbliver inden for ilteksponeringsgrænserne (NOAA Diving Manual, 4. udgave, s. 15-4). For yderligere gennemgang af nitrox-dykning henvises til kapitel 15 i NOAA Diving Manual, 4. udgave.

Hele NOAA's tabel kan downlodes her

Advarsel:

Blanding og brug af Nitrox kræver uddannelse.
Dette site tager ingen ansvar!
Hvad står skrevet på dette site, er kun retningslinier og er nødvendigvis ikke rigtige!
Dyk ALDRIG uden for evne og uddannelse!

- 2

2

- 3:

3

- 4

4

- 5

5Ny sektion:


- ny

nyADVARSEL !

Nitroxtabeller alene ersatter nødvendisgvis ikke brugen af en computer
Brug altid en tabel med den rigtige Po2 til at tjekke din MOD, tid
og mætningsgruppe inden dit dyk.

Stol aldrig alene på en computer!


Nitrox tabeller

1:


- 2:


2

- 3:


3

<

Generelt om Nitrox


Hvad er Nitrox

Nitrox er en luftblanding, der består af ilt (Oxygen) og kvælstof (Nitrogen). Navnet Nitrox er opstået af sammentrækning...

Advarsel

Advarsel: Brug og blanding af Nitrox kræver uddannelse. Alt hvad står skrevet er kun retningslinier og er nødvendigvis ikke rigtige!

Forkortelser

Forkortelserne du ser på siderne, er oversat fra Engelsk og giver ikke altid 100% mening på dansk - men er oversat på bedste vis.